26 juni 2011

Virkad kaktus

Virkad kaktus, ett litet beställningsuppdrag.

Knitted cactus

22 juni 2011

80-talsfest

Sommarfest på Öresundskraft med tema 80-tal.
Jag virkade mig ett par benvärmare som en del i utklädnaden.
Leg warmers
 Håret är wåfflat dagen till ära. Den gamla mockajackan från 80-talet passade faktiskt fortfarande:-) Mitt virkade godishalsband kom väl till pass.

18 juni 2011

Fingerdocka och lazersvärd


För ett tag sedan beställde Jesper ett lazersvärd till Yoda. Igår var han och hälsade på och fick lazersvärdet. Jesper undrade om jag kunde visa honom hur man virkar. Han letade bland mina garner, valde ut dem finaste färgerna och jag virkade. Till slut blev det en liten fingerdocka.

12 juni 2011

Hjärtehalsband

Ett virkat hjärtehalsband till mamma i morsdagspresent. Mönstret hittade jag hos IA Nyckelpiga. Jag gjorde två hjärtan som jag virkade ihop och satte på ett halsband.
Chrochet heart



Sen var jag tvungen att testvirka fler hjärtan och så här blev det.

Chrocheted hearts

9 juni 2011

Dockkläder

Provdockan Lisa står modell för nya stickade dockkläder. Mönstret på tröjan hittade jag i ett häfte "Kläder till lillandockan" från Jakobsdals-garn. Byxmönstret är från Marks och Kattens "I dockornas värld". 
Doll with knitted doll's clothes
Stickat pannband med virkad brosch. Mönstret på broschen är från boken "Sticka i romatisk lantstil" av Inga Wallöe Pantzar och Ditte Larsen.
Knitted headband with chrochet brooch

 Virkad dockväska i eget påhittat mönster.
Crochet bag  for a doll

5 juni 2011

Sveriges nationaldag

Sveriges nationaldag eller svenska flaggans dag är en tradition
sedan 1523 då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung.

mobilfodral Cell phone cases
Oskar, min son, tycker att svenska flaggan är fin. För ca ett och ett halvt år sedan virkade jag detta mobilfodral till honom. Just nu hänger den på hans bowlingväska. Häromdagen kom jag på att jag faktiskt inte lagt in den på min blogg, och nu passar det bra när Sveriges nationaldag är på intågande.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...